Proxmark3 developers community

Research, development and trades concerning the powerful Proxmark3 device.

Remember; sharing is caring. Bring something back to the community.


"Learn the tools of the trade the hard way." +Fravia

You are not logged in.

#1 2019-04-17 17:23:18

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

[solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

Hello my name is Chris.
I bought a Proxmark 3 RDV 4 again and immediately split it when flashing with Kali Linux.

All 8 LEDs are red or blue.

[10765.427668] usb 2-1: new full-speed USB device number 51 using xhci_hcd
[10765.555653] usb 2-1: device descriptor read/64, error -71
[10765.791705] usb 2-1: device descriptor read/64, error -71
[10766.035639] usb 2-1: new full-speed USB device number 52 using xhci_hcd
[10766.163705] usb 2-1: device descriptor read/64, error -71
[10766.403708] usb 2-1: device descriptor read/64, error -71
[10766.511758] usb usb2-port1: attempt power cycle
[10767.167702] usb 2-1: new full-speed USB device number 53 using xhci_hcd
[10767.167912] usb 2-1: Device not responding to setup address.
[10767.375801] usb 2-1: Device not responding to setup address.
[10767.583708] usb 2-1: device not accepting address 53, error -71
[10767.711692] usb 2-1: new full-speed USB device number 54 using xhci_hcd
[10767.711835] usb 2-1: Device not responding to setup address.
[10767.919872] usb 2-1: Device not responding to setup address.
[10768.127684] usb 2-1: device not accepting address 54, error -71
[10768.127785] usb usb2-port1: unable to enumerate USB device


Now my question.
Can I flash the whole thing again with a Hydra board?

THX for your help and maybe a little how-to.

Chris

Offline

#2 2019-04-17 17:49:47

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 6,178
Website

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

have you followed the install / compile instructions for Kali?


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#3 2019-04-17 17:53:40

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

Thanks for your quick reply.

Yes, I have followed the instructions exactly.

Later I found out that the modem manager had to be uninstalled was already too late.

Chris

Offline

#4 2019-04-17 18:13:42

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

This Post: https://github.com/Proxmark/proxmark3/wiki/Kali-Linux

And that was the last Command Promt ./flasher /dev/ttyACM0 -b ../bootrom/obj/bootrom.elf

Last edited by Riffruepel (2019-04-17 18:16:30)

Offline

#5 2019-04-17 18:29:02

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 6,178
Website

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

if you flash offical repo onto your rdv4, the device will enumerate a different serial port. 

https://github.com/RfidResearchGroup/pr … uctions.md


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#6 2019-04-17 19:18:03

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

Sorry Nothing
root@Hun73r:~/proxmark3# systemctl stop ModemManager
root@Hun73r:~/proxmark3#
root@Hun73r:~/proxmark3#
root@Hun73r:~/proxmark3# systemctl disable ModemManager
Unit /etc/systemd/system/ModemManager.service is masked, ignoring.
root@Hun73r:~/proxmark3# client/flasher /dev/ttyACM0 -b bootrom/obj/bootrom.elf armsrc/obj/fullimage.elf
Loading ELF file bootrom/obj/bootrom.elf
Loading usable ELF segments:
0: V 0x00100000 P 0x00100000 (0x00000200->0x00000200) [R X] @0x94
1: V 0x00200000 P 0x00100200 (0x00000d48->0x00000d48) [R X] @0x298

Loading ELF file armsrc/obj/fullimage.elf
Loading usable ELF segments:
0: V 0x00102000 P 0x00102000 (0x00039f70->0x00039f70) [R X] @0x94
1: V 0x00200000 P 0x0013bf70 (0x000012e8->0x000012e8) [RW ] @0x3a004
Note: Extending previous segment from 0x39f70 to 0x3b258 bytes

[+] Waiting for Proxmark3 to appear on /dev/ttyACM0           
............................................................[!] ERROR: invalid serial port /dev/ttyACM0           
Could not find Proxmark3 on /dev/ttyACM0 .

Offline

#7 2019-04-17 19:34:15

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

On a Windows 10 Machine is the device discription missing.

Any Ideas

THX
Chris

Offline

#8 2019-04-18 02:40:59

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 6,178
Website

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

...maybe look for which serial port you got?

[!] ERROR: invalid serial port /dev/ttyACM0


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#9 2019-04-18 06:32:31

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

Good Morning

I get no port assigned and the device is not recognized.
All Led lights red or blue.

# dmesg | grep tty

[    0.222657] console [tty0] enabled
[   14.117075] systemd[1]: Created slice system-getty.slice.

# dmesg | grep -i tty
[    0.222657] console [tty0] enabled
[   14.117075] systemd[1]: Created slice system-getty.slice.
[   18.651582] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized


# dmesg | grep -i usb

[  251.742930] usb 1-2: new full-speed USB device number 13 using xhci_hcd
[  251.743040] usb 1-2: Device not responding to setup address.
[  251.951167] usb 1-2: Device not responding to setup address.
[  252.158979] usb 1-2: device not accepting address 13, error -71
[  252.159092] usb usb1-port2: unable to enumerate USB device

cat /proc/tty/driver/serial
serinfo:1.0 driver revision:
0: uart:unknown port:000003F8 irq:4
1: uart:unknown port:000002F8 irq:3
2: uart:unknown port:000003E8 irq:4
3: uart:unknown port:000002E8 irq:3

Chris

Last edited by Riffruepel (2019-04-18 06:41:15)

Offline

#10 2019-04-18 07:49:56

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 6,178
Website

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

Normally I would ask these questions...
Are you using a USB-3 port?  Try switching usb ports,   maybe the usb cable is faulty, try another cable?

But then I read your first post and I get the feeling you messed up when you tried flashing bootrom.  In that case the only way to recover is to JTAG.   

Then I realise I don't have a clue what you did, since you didn't post any information of which commands you used and their outputs.


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#11 2019-04-18 11:02:41

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

Ok I give up and try to flash it with the HydraBus.

Can you please confirm the following settings?

And maybe something is missing.

HydraBus JTAG/OpenOCD mode
OS.:
HydraFW official firmware for HydraBus
USB Port 1 DFU

Proxmark3 RDV4        HydraBus
3,3                            3V3
GND                            GND
TCK                            PB10
TDO                            PC3
TDI                            PC2
TMS                            PC1

Thank you very much for your Support and happy Easter

Chris

Offline

#12 2019-04-21 18:43:55

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

Ok, I can not get it with the Hydraboard I've ordered the Jegger Link right now with Proxmark Adappter.

Hold you up to date

Chris

Offline

#13 2019-04-25 12:19:49

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

So people he lives again.
I do not know what happened or what went wrong.

I write you a little guide.
And thanks to Icemann and his team for the quick help.

Greeting
Chris

Offline

#14 2019-04-25 12:21:25

Riffruepel
Contributor
From: Germany
Registered: 2019-04-17
Posts: 17

Re: [solved] [RDV4] Proxmark3 + HydraBus

Ice can close here.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB