Proxmark developers community

Research, development and trades concerning the powerful Proxmark3 device.

Remember; sharing is caring. Bring something back to the community.


"Learn the tools of the trade the hard way." +Fravia

You are not logged in.

#1 2017-08-05 00:33:35

zSec
Contributor
Registered: 2017-08-03
Posts: 6

Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

Dear Proxmark Community,

I'm having some issues with the Proxmark3 and hopefully one of you can give me some hints what might be the reason for it.
Since I'm new to the world of Proxmark3 it might be possible I just overlooked something which causes my problem.

So let's get started.

My current aim is to read and emulate a EM410x LF card, in standalone mode.
Since the stock firmware only allows HF cards to be emulated (at least from what I read), I flashed my Proxmark3 RDV2 with the LF Standalone mode from Exploit Agency (https://github.com/exploitagency/github-proxmark3-standalone-lf-emulator).

So now if I go into standalone mode and the Proxmark is ready to read a tag, it simply won't read the EM410x. If I use another tag like the T5577 the Proxmark will read it without any issues. Only the EM410x tags can't be read and thus not emulated.

Example:
(Entering Standalone Mode with the LF Standalone Firmware:)
#db# Stand-alone mode! No PC necessary.
(Choosing the Recording mode:)
#db# Starting recording
(Placing the EM410x tag at the LF antenna, nothing happens)
(Placing the T5577 tag at the LF antenna, recording was successfull:)
#db# TAG ID: 10000111081 (34880) - Format Len: 37bit - FC: 1 - Card: 34880
#db# Recorded 0 10000111081
(Playing the T5577 tag afterwards works as well:)
#db# Playing
#db# 0 10000111081

Also I tried recording the tag to the second bank and I tried using a different EM410x tag, but I'm getting the same issue there as well.

When I do an "lf search" with the EM410x in place, it will get recognised without any problems. That's why I don't really understand it won't get recognised in the standalone mode.

Furthermore I already flashed the stock firmware again to try the HF standalone mode. That worked. I was able to read and emulate the HF tag.
Afterwards I flashed again the LF standalone mode, but again, same issue as before.

I'm using the Proxmark3 RDV2 from Elechouse.


What am I doing wrong?

Hopefully someone can help me with my issue.


Thanks in advance!
zSec

Offline

#2 2017-08-05 03:42:02

marshmellow
Moderator
From: US
Registered: 2013-06-10
Posts: 2,205

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

Afaik, LF Standalone mode is only designed for hid tags.  lf search is client only code (not standalone as it is on the computer)

You could expand the standalone code to include em410x tags fairly easily though.

Offline

#3 2017-08-05 08:55:48

zSec
Contributor
Registered: 2017-08-03
Posts: 6

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

Thanks for the reply.

Would you be so kind and explain me how to exactly expand the standalone mode?
Sadly I wasn't able to find any documentation on how to do this. Or I'm just too stupid to find it.

I'd appreciate your help.


zSec

Offline

#4 2017-08-05 09:30:09

zSec
Contributor
Registered: 2017-08-03
Posts: 6

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

I suppose I have to compile the firmware myself and edit the Makefile, is that correct?

Offline

#5 2017-08-05 12:25:38

marshmellow
Moderator
From: US
Registered: 2013-06-10
Posts: 2,205

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

zSec wrote:

I suppose I have to compile the firmware myself and edit the Makefile, is that correct?

Those items would be needed yes.  You would also have to edit some of the c code.

Offline

#6 2017-08-05 15:05:36

zSec
Contributor
Registered: 2017-08-03
Posts: 6

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

marshmellow wrote:
zSec wrote:

I suppose I have to compile the firmware myself and edit the Makefile, is that correct?

Those items would be needed yes.  You would also have to edit some of the c code.

Is there a documentation what one has to edit to achieve this?
Otherwise, could you explain me what exactly has to be edited?
Sadly I'm not a programmer and only know a few basics in C.


zSec

Offline

#7 2017-08-05 17:38:16

zSec
Contributor
Registered: 2017-08-03
Posts: 6

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

Just a quick update, I could manage to read the EM410x now in standalone mode.
For now, no further help needed.

Thanks for you help.

Offline

#8 2017-08-06 09:38:36

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 4,692
Website

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

If your question is solved, I suggest you edit your first post and add the prefix [solved] to your title.


冰人
modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Nothing says thank you as much as a donation!

Offline

#9 2017-11-26 23:35:36

Sputnik
Contributor
Registered: 2017-11-15
Posts: 2

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

How did you manage to read the EM410x in standalone mode?

Offline

#10 2018-05-18 14:15:22

tramway
Contributor
Registered: 2018-05-18
Posts: 2

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

Hi, any news regarding that topic ?

@Sputnik, if you were trying to achieve the same feat, did you manage to ?

I know it should be doable by activating the LF standalone mode changing the Makefile first and then providing C code that would be linked to that Makefile. My only problem is, I can't code in C, so if someone knows where to find this code / has it and would be nice enough to send it to me that'd be really helpful.

Offline

#11 2018-06-29 16:20:47

natezoom
Contributor
Registered: 2017-11-22
Posts: 7

Re: Emulating LF tags in standalone mode - issues with EM410x tags

@zSec please post how you did this. please.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB