Proxmark developers community

Research, development and trades concerning the powerful Proxmark3 device.

Remember; sharing is caring. Bring something back to the community.

You are not logged in.

#1 2017-03-20 11:07:23

HighPressure
Contributor
Registered: 2016-07-17
Posts: 53

LF em em410x sim - timing issues?

Hi

I was testing the newest master build and iceman build

iceman runs v.1.1.0-2001-g966c111 (os and boot)

master runs v.2.2.0-348-g02069db


following results on iceman build with lf em em410xsim <myid>:


3 different readers
1. Gantner Terminal 1015
2. Axess TMC
3. Door Access / Lock on Knob (dont know vendor or brand)

1st - never working, was working on older builds (~okt/sept16?)
2nd - sometimes with pressure and good luck working, wasnt working in older builds
3rd - never worked, even doesnt show any reaction

https://youtu.be/_MRZMJofqZs
example of 2nd and 3rd running sim  on iceman build



following results on master build with lf em em410xsim <myid>:

1st - not working all the time, similar to what I see in icemanbuild with 2nd device
2nd - works like a charm - even better than the original badge / token
3rd - same for this

https://youtu.be/vGsSQ4HQaJA
example of 2nd and 3rd


I noticed following:

when on iceman build I see 2 leds glowing on my elechouse easy as soon as I am in sim mode
when on master build I only see 1 led glowing while on sim mode

I dont have an idea if this does mean anyhting, just wanted to mention it too


as the distances between the reader and the proxmark feel to be different I did a hw tune to check for output power, but they are more or less the same (0.20v lower for iceman - but I guess thats not consistent)

Last edited by HighPressure (2017-03-20 11:08:03)

Offline

#2 2017-03-20 11:29:48

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 3,653
Website

Re: LF em em410x sim - timing issues?

interesting...

I might think this has something todo with some experiments I did,  in lfops.c  method:  SimulateTagLowFrequency 

The FpgaWriteConfWord command herehttps://github.com/iceman1001/proxmark3 … ops.c#L403
PM3 master uses 

	FpgaWriteConfWord(FPGA_MAJOR_MODE_LF_EDGE_DETECT);

Would you mind testing it out?


modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#3 2017-03-20 12:06:56

HighPressure
Contributor
Registered: 2016-07-17
Posts: 53

Re: LF em em410x sim - timing issues?

just tested it the reverse style first (mistakenly - edited the master lol)

I added your line into the master - now the master doesnt work any longer

I then tried the same with iceman build and the described fix.

1st device - no reaction
2nd device - no reaction
3rd device - blinks read (means wrong id / badge)

at the same time I see that my proxmark does - while it gets in comunication - a lot of differnet blinking codes with the onboard leds?

during one of the tests it also got stuck (client on linux and proxmark himself)

Last edited by HighPressure (2017-03-20 12:07:20)

Offline

#4 2017-03-20 13:02:43

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 3,653
Website

Re: LF em em410x sim - timing issues?

My line is the one that needs to be changed since PM3 Master works.

You can also comment out this one in my fork, that same method.

SetAdcMuxFor(GPIO_MUNXSEL_LOPKD);

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#5 2017-03-20 13:59:58

HighPressure
Contributor
Registered: 2016-07-17
Posts: 53

Re: LF em em410x sim - timing issues?

yep, I understood. it was just mistakenly and then showed that changing this line in the master has the same effect, that it afterwards doest work.

ok, I´ll check this later this evening again

Offline

#6 2017-03-20 15:11:55

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 3,653
Website

Re: LF em em410x sim - timing issues?

I'm looking forward to hear the results from the upcoming test smile


modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB