Proxmark3 developers community

Research, development and trades concerning the powerful Proxmark3 device.

Remember; sharing is caring. Bring something back to the community.


"Learn the tools of the trade the hard way." +Fravia

You are not logged in.

#1 2019-07-03 13:15:03

hornyd
Contributor
From: Rotterdam
Registered: 2019-06-18
Posts: 3

Mifare 4K emulation for automation

Hi all,

I facing some complication to emulate Mifare 4K. I could emulate Ultralight very well and it worked. However, for mifare 4K, I need some support how to get the card emulated.

First I could create bin file with all keys and run "hf mf chk *4 ? d ./client/ov_keys.dic" to generate the key file and that works.
I can run hf mf dump 4 and then get all files

[+] time: 48 seconds
[+] Succeded in dumping all blocks
[+] saved 4096 bytes to binary file hf-mf-B6FDD1A7-data.bin
[+] saved 256 blocks to text file hf-mf-B6FDD1A7-data.eml
[+] saved to json file hf-mf-B6FDD1A7-data.json

I got 2 Proxmark 3 RD4 and I load the eml to 1 proxmark (PM3_A) with hf mf sim t 4 u B6FDD1A7

[usb] pm3 --> hf mf eload 4 hf-mf-B6FDD1A7-data
[+] loaded 4096 bytes from text file hf-mf-B6FDD1A7-data.eml
[=] Copying to emulator memory
...........................................................................................................................................................................................
[+] Loaded 256 blocks from file: hf-mf-B6FDD1A7-data
[usb] pm3 --> hf mf sim t 4 u B6FDD1A7
[=] Mifare 4K  | 4 byte UID  B6 FD D1 A7
[=] Options [ numreads: 0, flags: 1026 (0x402) ]
#db# Mifare 4K
#db# 4B UID: b6fdd1a7

How, I am trying to read with second Proxmark (PM3_B) and check the PM3_A

[usb] pm3 --> hf search
[=] Checking for known tags...
[-] no known/supported 13.56 MHz tags found

How, I try to read blocks or anything and it keeps saying that it cannot read anything.

I also used the Chameleon Mini RevE and load the same bin file, I am getting the same, I cannot really read anything and all authentication are not working.

Any suggestion?
How to really emulate mifare 4K?

NB: I used iceman pm3 and also the rfid pm3, both are having the same results.

Offline

#2 2019-07-08 15:22:32

hornyd
Contributor
From: Rotterdam
Registered: 2019-06-18
Posts: 3

Re: Mifare 4K emulation for automation

I managed to figure out the issue, it is all about distance. If both are about 10 cm from each other and then it works.

Offline

#3 2019-07-08 19:52:28

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,760
Website

Re: Mifare 4K emulation for automation

position and distance,  classic problem smile


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB